Je bent aangereden en hebt hierbij letselschade opgelopen. Je wil hier natuurlijk een passende schadevergoeding voor krijgen. Dit kan, maar dan moet je wel weten of je in je recht staat en hoe deze procedure verloopt. In deze blog vind je 3 tips voor het claimen van een schadevergoeding.

Een aanrijding kan best wel heftig zijn. Zo kan het zijn dat je naast letselschade ook mentaal het er moeilijk mee hebt. Ook kan je voor een traumatische gebeurtenis een schadevergoeding eisen. Het is slim om te kijken naar bewijs. Want de tegenpartij zal er misschien wel heel anders over denken. Daarom moet jij kunnen aantonen waarom jij vindt dat jij letselschade claimen mag. Dit hoef je natuurlijk niet allemaal alleen te doen er zijn goede juristen die je in dit soort gevallen kunnen helpen. Hier 3 tips op een rijtje.

Tip 1: Bewijsmateriaal verzamelen

Hier een klein voorbeeld: het ongeluk is gebeurd. Je ligt op de grond en kan niet meer zelfstandig overeind komen. Er zijn omstanders bijgekomen en je wordt al door verschillende mensen geholpen om ervoor te zorgen dat de schade niet erger wordt. Daarnaast zijn er passende maatregelen genomen wat betreft de hulpdiensten. Het kan handig zijn om nu een aantal dingen te doen.

  1. Vraag omstanders om foto’s te maken. Door foto’s en video’s kan er meer bewijs op tafel komen en kan er een helder beeld geschetst worden van de situatie.
  2. Vraag omstanders en getuigen om contactgegevens. Bij letstelschade kan het zijn dat je de situatie vergeten bent. Dan is het goed om getuigenverklaringen te krijgen.
  3. Vul het schadeformulier in met de wederpartij. Goed om te weten is dat jij niets hoeft in te vullen waar jij het niet mee eens bent.
  4. Laat een arts je schade vaststellen. Het kan zijn dat je mee moet met een ambulance. Dan is het goed om achteraf om jouw dossier te vragen. Ook is het slim om foto’s te maken van de verwondingen.

Tip 2: Aansprakelijkheid

Het wordt nu tijd dat jij de wederpartij aansprakelijk stelt. Dit kan je doen door een brief te sturen met daarin de volgende punten:

  • Gegevens van beide partijen
  • Datum van het ongeval
  • Welke schade heb je opgelopen?
  • Wat gebeurde tijdens het ongeval?
  • Voeg het bewijsmateriaal bij

Nu kan het zijn dat je verwikkeld raakt in een welles-nietesspelletje. En daarom is de volgende tip belangrijk.

Tip 3: Letselschade advocaat inschakelen

Het is verstandig om een jurist te laten kijken naar je zaak voordat jij zelf ermee aan de haal gaat. Zo weet je hoe sterk je staat en ook wat zijn de schadevergoedingen die ik kan eisen. Wanneer jij al het bewijst hebt verzameld, dan zorgt deze belangenbehartiger voor de rest. Het kan zelfs zijn dat wanneer jij in je recht staat er geen kosten verbonden zijn. Ook is het voordeel van een letselschade advocaat dat je geen welles-nietesspelletje hoeft te spelen.

Met deze drie tips zorg jij dat je een juiste vergoeding krijgt voor jouw opgelopen schade. Meer weten over mentaal bovenop je ongelukkig komen? Lees dan dit artikel eens.