Amsterdam, een diverse stad met extreem veel culturele hotspots. Een dag in Amsterdam staat gelijk aan een dagje Nederland. De hoofdstad van Nederland brengt je overal. De Dam, de mooiste grachtjes van Amsterdam, grote musea met Nederlandse grootmeesters of wil jij de ontspanning op zoeken in de beroemde coffeeshops? Wij hebben voor jou 5 dingen op een rijtje gezet die jij kan doen in Amsterdam. En deze dingen zullen de Amsterdamse cultuur echt weergeven. Beloofd!

#1 Bezoek een coffeeshop

Coffeeshop Amsterdam? Blowen, smoken en dampen. Dat zijn een paar woorden om het roken van een joint te omschrijven aan een leek. Ontspannen of een middagje lachen met jouw vrienden. In Amsterdam kan het allemaal, en dat zelfs legaal. Ga na die joint eens de straat op, en je ontdekt het echte Amsterdam.

#2 Huur een fiets

Een rondje op de fiets. Zet die auto eens buiten de stad en huur een fiets in Amsterdam. Of neem zelfs jouw eigen fiets mee en voel je een echte Amsterdammer. Aan alle kanten word jij voorbij geraasd door de ‘hipsters’ op snelle racefietsjes, maar op jouw tempo zal je Amsterdam op een unieke manier kunnen bekijken.

#3 Stap in een rondvaartboot

Een tochtje op zo’n rondvaartboot is een must als jij Amsterdam gezien wil hebben. Over de Amstel en het liefst met echte Amsterdamse volksmuziek op de achtergrond. Mocht je toch iets meer willen weten over Amsterdam zal de schipper jou nog wat unieke verhalen over Amsterdam vertellen.

#4 Bezoek een museum

Het museumplein heet niet voor niets het museumplein. Enkel musea zijn daar te vinden, en zeker geen kleine. De Nederlandse grootmeesters als: Vermeer en Van Gogh. Een dagje musea bezoeken in Amsterdam is zeker geen verkeerd idee. Zij zullen jou alles vertellen over de rijke geschiedenis van Amsterdam.

#5 Wandel in het Vondelpark

Een rondje wandelen tussen de echte Amsterdammers? Het vondelpark is thuis voor alle stadse Amsterdammers. In de zomer zal je de BBQ op iedere hoek zien staan, en de jongeren zullen zich verlekkeren aan de enige echte Amsterdamse wiet. Pak dat kleedje erbij en ontspan je ook heerlijk in (of aan) het Amsterdamse gras.