Warme dagen schreeuwen om verkoeling, is het niet? Een dagje strand in het westen van het land, of een dagje vertoeven aan een van de vele plassen die Nederland toch wel rijk is. Of misschien ben je wel in een Zuid-Europees land en sta je te popelen om een dagje aan het zwembad weg te dromen… Hoe dan ook, een dagje naar het water vraagt om een aantal voorbereidingen. Wij nemen je graag mee door een aantal essentials die goed van pas komen voor een dagje ongestoord genieten bij wat verkoeling!

Genoeg te doen

Uiteraard ga je goed gemutst op pad en daarom zal je ook heus wel een leesboek meenemen of een serietje downloaden. Maar vergeet niet, als je een hele dag aan het strand gaat bakken, dat je misschien na een aantal uur wel uitgekeken raakt op de vele bladzijden die jouw boek rijk is. Of dat je na twee uur bingen ook wel voldoende acteurs hebt gezien… Onze tip? Neem een groot scala aan verschillende dingen om te doen mee, zodat je een beetje kan afwisselen! Je kan bijvoorbeeld een puzzelboekje meenemen, een extra tijdschrift of een kaartenset om jouw mede strandgangers mee in te maken!

Genoeg drinken en eten

De zon droogt je uit, toch? Lig jij een dagje in de zon te chillen, zal jouw lichaam verkoeling nodig hebben. En daarmee bedoelen we dus niet alleen het water waar jij heus zo nu en dan in zal plonsen, maar ook genoeg vochtinname; zoals water! Ga dus goed voorbereid op pad en neem voldoende water mee. Daarnaast zal je merken dat jouw lichaam vraagt om eten; neem dus ook voldoende voedsel mee om een dagje mee door te komen. Je hebt gelukkig voldoende bakjes en bekers om jouw drinken en eten goed in te bewaren wanneer je een dagje gaat chillen (zoals een Mepal beker).

Parasol!

Begrijp ons niet verkeerd, er is niets lekkerder dan een aantal uren in de zon liggen en flink aan je tan te werken, maar erg goed voor je lichaam is het niet per se. En daar komt bij kijken dat het niet heel gek is als je op den duur helemaal klaar bent met het warme licht dat continu op je schijnt; neem dus voor de zekerheid een parasol mee voor wanneer je het gevoel hebt je toch echt die zon even uit moet! Onder een parasol is het ook makkelijker om je boek te lezen en een serie te kijken; twee vliegen in één klap!