De uitbraak van het Coronavirus heeft in de wereld al ontzettend veel veranderd. Dit is terug te zien op veel verschillende gebieden. Vele landen in Europa zitten op slot om verdere verspreiding van het virus te kunnen voorkomen. Italië was één van de eerste landen waar corona op grote schaal gevonden werd. Hoe doen de Italianen het nu zeker op het gebied van topsport? In Nederland kunnen de meeste voetbalwedstrijden nog wel doorgaan, maar hoe zit dat in Italië? Wij leggen het aan je uit.

Voetbalwedstrijden afgelast

Ongeveer een jaar geleden, in maart 2020, kreeg de voetbalsector in Italië voor het eerst te maken met een heleboel moeilijkheden. Zo werden er tien wedstrijden op het hoogste niveau al snel afgelast, omdat er bijvoorbeeld een corona-uitbraak binnen een team was. Een wedstrijd die afgelast wordt is op zich al vervelend genoeg natuurlijk maar wat extra moeilijkheden met zich meebracht, was het feit dat die wedstrijden ook allemaal ingediend dienen te worden.

Voetbal anno 2021

Inmiddels gaan voetbalwedstrijden weer zo goeden zo kwaad als dat kan, door. De belangrijkste teams uit de Serie A nemen weer deel aan de Champions League wedstrijden en mensen kunnen weer speculeren over wie er met de winst naar huis gaat. Hoewel het al jarenlang het plan was van Juventus om een keer met de Champions League-beker naar huis te gaan (en ze daarom héél veel geld hebben betaald voor sterspeler  Christiano Ronaldo) is dat -helaas- opnieuw niet gelukt. Voetbalfanaten verdiepen zich flink in de huidige stand van zaken en de voorspellingen voor toekomstige wedstrijden.

Serie A

De Serie A is de Italiaanse versie van wat wij in Nederland ‘Eredivisie’ zouden noemen. Dit is binnen de landsgrenzen het hoogst haalbare niveau van het betaald voetbal. Al 28 keer heeft een club uit de Italiaanse serie A de champions league weten te bereiken, met 12 keer een winst. Zeker geen slechte score, dus. Clubs die je zou kunnen kennen zijn bijvoorbeeld AS Roma, Juventus (waar Mathijs de Ligt speelt), AC Milan, Parma en Bologna. Echte voetballiefhebbers zullen, naast het kijken van Italiaanse clubs in de champions league, ook de spannende wedstrijden uit het programma van de serie A willen volgen. Sterspelers die je uit de serie A zou kunnen kennen zijn bijvoorbeeld Christiano Ronaldo, Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. Overigens Ibrahimovic sinds het afgelopen weekend een blessure te pakken, waardoor het goed zou kunnen dat we hem een tijdje niet zullen gaan zien spelen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws

Wil je als voetbalfan niks missen op het gebied van (Italiaanse) voetbalwedstrijden? Dan is het zeker een goed idee om regelmatig het web te blijven checken naar te verwachten voetbalwedstrijden. Zo weet je altijd ruim van tevoren wat je kan verwachten en zou je zelfs een timer kunnen zetten op je telefoon waardoor je de wedstrijd niet vergeet. Zo hoef je dus niks te missen!