De woonkamer is een plek waar je over het algemeen veel tijd besteed. Het is voor vele de hart van het huis (of de keuken, afhankelijk van de indeling) en er is altijd wel iets te doen. Daarom is het extra belangrijk genoeg aandacht te besteden aan hoe de kamer erbij ligt, en vooral hoeveel karakter en sfeer het uitstraalt. Het zou immers zonde zijn om een woonkamer te hebben die stijf en levenloos oogt, terwijl dat voorkomen kan worden.

Om ervoor te zorgen dat je niet tegen de lamp loopt, hebben we deze blog voor je geschreven. Hier kun je een aantal tips terugvinden die je gaan helpen met het opfrissen van jouw woonkamer. Zo kun je snel aan de slag, waarna je kunt genieten van een echte parel!

Kies voor frisse kleuren met een natuurlijk tintje

Een woonkamer moet natuurlijk knus en verwelkomend ogen, maar dat bekent niet dat je het niet fris en fruitig mag laten ogen. Met behulp van de juiste kleuren kun je namelijk al veel bereiken. Standaard wit is nog altijd een van de populairste opties, maar tegenwoordig worden kleuren ook gecombineerd. Zo kun je ervoor kiezen om een zogeheten accent muur op te zetten. Deze muur is voorzien van een andere kleur die vaak in contrast staat met de rest, waardoor je meer diepte kunt creëren.

Daarnaast kun je ook spelen met materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bakstenen muur als accent tegenover de normale, witte muren? Misschien moet de muur wel iets ruwer ogen, of juist organisch met verschillende richtingen waar de verf naartoe strijkt?

Strakke meubels die aansluiten bij jouw wensen

Nu je weet met welke kleuren en materialen je te werk gaat, is het belangrijk om te kijken naar het meubilair binnen jouw woonkamer. Hierbij is het van belang dat je rekening houdt met de ruimte die je tot jouw beschikking hebt. Een te grote bank zorgt er namelijk voor dat jouw woonkamer al snel overvol en druk kan ogen, terwijl dat niet het geval hoeft te zijn.

Naast stoelen, banken of kasten is het natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met accessoires die aanvullend werken op jouw woonkamer. Denk hierbij aan zaken als beeldjes, schilderijen of schalen, maar ook zaken als gordijnen, kussens en dekens. Ook grotere zaken als staande lampen met LED verlichting spelen hierbij een rol, want je wilt natuurlijk geen spullen hebben die compleet uit de toon vallen.

Verlichting als kers op de taart

De woonkamer is inmiddels een heel eind ingericht, maar we zijn nog niet helemaal klaar. Je wilt namelijk ook gebruik maken van goede LED verlichting, zodat je altijd kunt genieten van goed zicht en een prettige sfeer. Denk hierbij aan plafond spots die jouw kamer verlichten, kleine spotjes bij jouw kasten, wandlampen bij jouw schilderij of een mini spot in de nis. Met behulp van de juiste verlichting kun je namelijk ontzettend veel bereiken als het aankomt op sfeer.

Daarnaast biedt LED veel meer opties. Een bekende bonus is natuurlijk de dimbaarheid van een lamp, iets wat veel makkelijker is dankzij LED. Zo kun je veel meer bereiken als het aankomt op sfeer, waardoor de juiste LED dimmer je al snel meer controle geeft over jouw lampen.