Er is niets leuker dan het krijgen van cadeautjes. Dat begint al op zeer jonge leeftijd. Tijdens een verjaardag, met Sinterklaas of kerst, voor het behalen van een zwemdiploma of wanneer een kind zindelijk is geworden. Ook op school is het natuurlijk leuk om cadeautjes te krijgen. Als verwelkoming tijdens de eerste schooldag of wanneer ouders/verzorgers een open dag bezoeken om een indruk te krijgen van de basisschool. Door als schoolorganisatie relatiegeschenken weg te geven maak je meteen een goede eerste indruk, bij zowel kind als ouders. Door het te laten bedrukken met de naam of logo van de school wordt het extra persoonlijk. Wat geschikte relatiegeschenken voor basisscholen zijn en met welke momenten ze weggegeven kunnen worden bespreken we hier graag.

De eerste schooldag

De allereerste dag naar de basisschool gaan is natuurlijk best spannend. Om het ijs een beetje te breken kun je de kinderen welkom heten met een paar leuke giveaways. Hierbij kun je denken aan een kleurpotloden set in een bedrukt doosje met een kleurplaat erbij. De kleurplaat kunnen ze op school inkleuren en aan het eind van de schooldag mogen ze het doosje kleurpotloden mee naar huis nemen. Een ander idee is om een drinkfles te laten bedrukken met de naam van een kind en het schoollogo. Zo kan het iedere dag zijn of haar eigen drinken meenemen naar school in de duidelijk herkenbare drinkfles.

Nuttige en leuke giveaways

Maak het leren op school leuker door er met giveaways handig op in te spelen. Voorbeelden hiervan zijn linialen, puntenslijpers, etuis, boekenleggers, schriften, geodriehoeken, pennen en potloden. Door de bedrukking ziet het er allemaal net wat minder officieel uit en worden schoolopdrachten veel makkelijker uitgevoerd. Breekt de zomervakantie aan? Zoals iedereen weet zijn de laatste dagen voor de vakantie hectisch, druk maar ook erg gezellig. Leren hoeft niet meer dus er is tijd voor ontspanning en plezier maken. Organiseer een spelletjesdag waarvoor je voor alle leerlingen frisbees of jojo’s laat bedrukken. Die mogen ze natuurlijk na afloop mee naar huis nemen. Andere giveaways om de vakantieperiode in te luiden zijn zonnebrillen, petten of strandballen. Laat de kinderen foto’s maken waar ze op vakantie met hun bedrukte relatiegeschenk zijn gespot. Zo heb je een leuk onderwerp om na de vakantie iedereen hun verhaal te laten doen en samen de vakantiekiekjes te bekijken.

Schoolverlaters

De leerlingen van groep 8 gaan definitief de basisschool verlaten. Wat is er dan leuker om ze een blijvend aandenken aan deze periode te geven, zoals een gepersonaliseerde pen bijvoorbeeld. Is het maar een kleine groep schoolverlaters? Laat dan pennen bedrukken kleine oplage. Natuurlijk geef je als school nog veel meer afscheidscadeautjes aan deze groep leerlingen mee. Om het één en ander leuk te verpakken laat je tasjes bedrukken. Vergeet ook de juffen, meesters en vrijwilligers niet te bedanken voor hun tomeloze inzet. Ook voor hen kun je mooie en praktische relatiegeschenken laten bedrukken waarmee je als schoolorganisatie jouw waardering uit.