Hoewel het momenteel nog steeds wordt afgeraden om Nederland (of je huis, eigenlijk) te verlaten, kunnen wij niet wachten tot we weer een weekendje weg kunnen als is het maar naar de Zuiderburen: België! In België heb je namelijk allerlei prachtige hotspots en veel leuke kleine authentieke en pittoreske steden en dropjes. Benieuwd waar je écht heen moet als je een weekendje naar België gaat of wat je prima zou kunnen overslaan? Dit zijn onze favoriete tips

Brugge

Authentieker dan Brugge krijg je het bijna niet. Hier lijkt het leven even stil gestaan te hebben en zijn mensen nog bezig met lekaar in plaats van met hun telefoons. Brugge is niet heel groot, maar heeft wel precies wat het moet hebben. Zo zijn er veel (speciaal) bier café’s, kun je genieten van een échte Brugse Zot, en zijn er ook restaurants met live muziek.

Ook als hier de horeca dicht zou zijn is een wandeling door het middeleeuwse centrum van Brussel en alle streetart wat hier te bewonderen is alsnog de moeite waard.

Antwerpen

De hoofdstad van Vlaanderen mag je zeker niet overslaan als je een weekendje naar België gaat. Antwerpen is de op één na grootste stad van België en dat betekent ook dat er over het algemeen heel veel te doen is. Tijdens lockdowns is veel natuurlijk gesloten, maar zelfs dan is er genoeg omgeving en natuur om van te genieten. In Antwerpen is er ook veel staatkunst te bewonderen. Sla tijdens een tripje Antwerpen ook zeker de stationshal niet over, die door Antwerpenaren niet voor niets de “Spoorwegkathedraal” wordt genoemd.

Brussel

In Brussel is er van alles te doen, het is immers de hoofdstad van België. Zo kun je de prachtige grote markt bezoeken, waar je aan alle vier de wanden op de grote markt prachtige authentieke panden kunt vinden. Het stadhuis is officieel onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst en stamt uit 1402. Ook als hier de horeca dicht zou zijn is een wandeling door het middeleeuwse centrum van Brussel en alle streetart wat hier te bewonderen is alsnog de moeite waard.

people walking pass gray concrete multi-story building during daytime

Naar Spa

Spa is een prachtig natuurgebied waar, je verwachtte het misschien al, het Spa water vandaan komt. Leuk om te weten – de zeven waterbronnen waar het water vandaan komt zijn vandaag de dag nog steeds toegankelijk voor het publiek! Daarnaast is hier ook een prachtige wintertuin te bewonderen, waar je tevens geschilderde portretten kunt bewonderen van beroemdheden die de bronnen bezocht hebben. Veel mensen komen hier om te ontspannen en tot rust te komen en daarom zijn er ook veel wellnesscentra in de omgeving.

Ultieme tips

Wat doe je vervolgens als je in leuke Belgische steden bent? Naast dat het leuk is om horeca te bezoeken en bijvoorbeeld uit eten te gaan, zou je ook naar een casino belgium kunnen gaan. Op het moment dat deze gesloten zijn, zijn er ook nog genoeg leuke alternatieven, die ook leuk zijn om te spelen vanuit een hotelkamer of AirB&B. Ook zijn er in België nog wel bars en café’s open die koffie en Glühwein to go serveren, waardoor je buiten alsnog gezellig kunt wandelen.