Je verheugen op een aankomende reis is in sommige gevallen bijna nog leuker dan het tripje zelf. De koffer die een paar dagen van tevoren al klaarligt op de grond, de kleren die alvast worden uitgezocht en leuk zullen staan op vakantie, en de plannen ter voorbereiding van je vakantie. Toch zal iedereen herkennen: als je op reis bent, dan is er altijd wel íets wat je vergeet. Daarom proberen wij je in dit artikel een klein beetje op weg te helpen, met een overzicht van de belangrijkste dingen die je niet moet vergeten op reis.

Autolader

Zeker wanneer je op reis gaat in de auto, is het belangrijk dat je geen autolader vergeet. Anders is het namelijk niet mogelijk om je telefoon op te laden – aangezien er geen stopcontacten aansluitingen in de auto zitten. Autoladers komen dan namelijk extreem goed van pas, omdat er dan stroom van de accu van de auto kan worden gehaald. Geen zorg dat de accu van de auto leegloopt, omdat deze tijdens het rijden van een auto vergelijkbaar werkt met een dynamo, en hiermee kan hij zichzelf opladen.

Paspoort en sleutels

Natuurlijk ontzettend voor de hand liggend, maar hoewel iedereen weet dat je een paspoort en sleutels écht niet mag vergeten op reis, gebeurt dit de beste nog wel eens. Let er dus op dat je dit áltijd checkt voordat je op reis gaat, ook al lijkt het nog zo vanzelfsprekend dat je het bij je hebt.

EHBO kit

Hoewel niet iedereen medisch aangelegd genoeg is om na te denken over het meenemen van een EHBO kit, kan dit ontzettend van pas komen in onvoorziene situaties. Denk bijvoorbeeld eens aan wanneer jij of een reisgenoot valt en lelijk terecht komt. Het zou zomaar kunnen zijn dat er een bloeding ontstaat die moeilijk te stoppen is.

brown wooden boat moving towards the mountain

Draadloze oplader

Onmisbaar in je elektronica tas op vakantie is een draadloze oplader. Deze is namelijk heel handig om op je nachtkastje te leggen, maar is ook beschikbaar voor in de auto. Op je nachtkastje is het handig omdat je vervolgens alleen nog je telefoon op je nachtkastje hoeft te leggen en hij al oplaadt, zonder dat jij nog iets hoeft te doen (zoals het bevestigen van een kabel). Ook is het heel handig wanneer je een draadloze oplader in de auto hebt, omdat je dan alleen je telefoon in de houder hoeft te plaatsen en hij dan al direct oplaadt.

Zonnebrand

Natuurlijk is het belangrijk dat je je goed insmeert op vakantie, maar het is zeker slim om je zonnebrand niet te vergeten. Dit omdat zonnebrand op toeristische plekken vaak ontzettend duur is en soms zelfs drie keer zoveel kost als in Nederland. Ook een anti-insectenspray, zoals deet, kan erg helpen op vakantie. Zeker omdat het helpt tegen de muggen.

Tandenborstel

Er is weinig zo vervelend als het moment dat je aangekomen bent op je vakantiebestemming, wilt gaan slapen, maar erachter komt dat je je tandenborstel vergeten bent. Vervolgens moet je hoogstwaarschijnlijk de volgende ochtend eerst naar een supermarkt zonder dat je je tanden hebt kunnen poetsen. Hoe dan ook – een tandenborstel in je tas is altijd fijn voor een gezonde adem.