Als je per week je schermtijd checkt dan zul je waarschijnlijk schrikken van het aantal uren dat je per dag op je telefoon bezig bent. Gelukkig ben je niet de enige, want de gemiddelde Nederlander heeft 2 uur en 21 minuten schermtijd per dag. En dat geldt alleen voor de telefoon, want als we alle schermtijden bij elkaar optellen dan komen we uit op gemiddeld 5,5 uur per dag. Dit houdt in dat we per week meer dan een dag kwijt zijn aan het kijken naar schermen.

We gebruiken onze smartphone werkelijk voor van alles en het komt niet vaak voor dat we zonder onze telefoon uit de deur stappen. Of je het toestel nu gebruikt om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, als navigatiesysteem of gewoon om een gokje te wagen in Casino777.nl, het is belangrijk dat je er lang plezier van kunt hebben. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je smartphone voortaan langer meegaat zodat je er jaren plezier van kunt hebben.

Investeer in een beschermend telefoonhoesje

Hoe vaak laten we onze telefoon niet op de grond vallen met alle gevolgen van dien? Gelukkig is er een relatief goedkope oplossing om te voorkomen dat je telefoonscherm binnenkort in scherven ligt. Een goed telefoonhoesje beschermt de buitenkant van je telefoon in het geval dat je hem laat vallen. Het allerbeste is natuurlijk een hoesje wat de gehele telefoon bedekt, maar een hoesje voor slechts de achterkant is een goed begin. Voor degenen die nogal onhandig zijn, zijn er ook stevige screen protectors. Dit is als het ware een tweede scherm wat je op je telefoonscherm bevestigd als een extra beschermlaag. Daarbij beschermt een screen protector ook tegen krasjes.

Laat je telefoon niet eindeloos opladen

Laad jij je telefoon elke nacht op terwijl je slaapt? Als je graag wilt dat je telefoon langer meegaat dan kun je dit beter niet doet. Zodra de batterij volgeladen is wordt er toch constant energie in het toestel gepompt. Het gevolg is dat de batterij overbelast raakt. Om de levensduur van je batterij te verlengen kun je je telefoon het beste uit de oplader halen voordat het percentage 100 procent is. Anderzijds is het overigens ook niet goed om je telefoon helemaal leeg te laten lopen. Je kunt je batterij het beste bij minimaal 20 procent weer opladen.

Vergeet je telefoon niet schoon te maken

Hoewel we onze telefoon elke dag volop gebruiken is het een van de gebruiksvoorwerpen die we het minst vaak schoonmaken. Helaas kan stof zich gemakkelijk ophopen in de oplaadpoort waardoor het toestel minder goed kan werken. Voordat je begint met schoonmaken is het overigens wel verstandig om alleen middelen te gebruiken die geschikt zijn voor je telefoon. Je kunt opgehoopt vuil onder andere met een tandenstoker voorzichtig weghalen.

Pas op met wisselende temperaturen

Oververhitting en onderkoeling van de batterij is niet goed voor je telefoon. Over het algemeen is een temperatuur tussen de 15 en 40 graden Celsius ideaal. Pas vooral op met veel te hoge temperaturen want deze kunnen zelf leiden tot de explosie van je telefoon. De meeste smartphones geven vanzelf een melding bij een risico van oververhitting, maar je kunt het zelf ook voelen als je telefoon erg warm aanvoelt. Verder word je altijd aangeraden om je telefoon niet te lang in de zon te laten liggen. Naast temperaturen is het overigens ook erg belangrijk dat je telefoon niet te vochtig wordt. Laat je telefoon tijdens het douchen of het nemen van een bad dus liever buiten de badkamer. De condensatie kan namelijk leiden tot schade binnen in je telefoon.