De smartphones worden voornamelijk geproduceerd in China, maar ook in andere Aziatische landen bestaan grote telefoon merken. In dit artikel vind je de beste telefoons op een rij.

De reden dat veel telefoons afkomstig zijn uit Azië is omdat de tech-industrie zich voornamelijk in China afspeelt. Hier zijn de grondstoffen voor computers, tablets en telefoons makkelijker te krijgen. Daarnaast is er veel kennis op gebied van technologische ontwikkelingen. Van computers tot de nieuwste Smartphones. Ook IPhone wordt bijvoorbeeld gemaakt in China als is het een Amerikaans product. Een Chinese telefoon is bijvoorbeeld de Oppo A74 of een Xiaomi telefoon.

Samsung

Het blijft toch wel de grootste concurrent van Apple op gebied van telefoons. Zo is de Samsung veruit de beste smartphone met een Android besturingssysteem. Vooral op gebied van camera technologieën blijven ze verder innoveren. Inmiddels kan je het verschil van foto’s bijna niet meer zien tussen een gewone camera en een telefooncamera. Dit heeft mede te maken met de ontwikkelingen die ze bij Samsung hebben doorgevoerd. Ook bijvoorbeeld in de Samsung a53, wat weer een nieuwe telefoon is in de lijst.

Oppo

De stappen die ze bij Oppo hebben gemaakt zijn bizar. Dit komt vooral door een betaalbare smartphone te produceren. Betaalbaar genoeg voor iedereen. Zo hebben mensen in China, India maar ook in armere landen in Afrika de mogelijkheid om gebruik te maken van een smartphone. Hierdoor steeg hun marktaandeel in 2019 zelfs tot aan 9%. Het is één van de grote concurrenten van een merk als Samsung, maar inmiddels let ook Apple op deze groeiende telefoongigant.

Xiaomi

Een ander telefoonmerk dat de laatste jaren is gegroeid is de Xiaomi. Dit komt doordat Xiaomi zich ook probeert te richten op budget telefoons net als Oppo. Hun duurste variant is bijvoorbeeld 500 euro. Hiermee verkochten ze in 20.000 telefoons in 2017 in Europa. Maar inmiddels gaan er miljoenen over de toonbank.

Poco

Misschien wel de allergoedkoopste telefoon op de markt op dit moment zijn de Poco telefoons. Verwacht er daarom qua techniek niet al te veel van, maar je weet wel dat je een smartphone in huis kan hebben voor nog geen €200,-. Dit merk is kort na de groei in 2018 door Xiaomi opgezet. Eerst kwamen ze nog onder de naam Xiaomi Poco uit, maar inmiddels is het een aparte tak van het bedrijf geworden. Naast Poco ontwikkeld Xiaomi ook Redmi smartphones. Ze zijn dus flink aan de weg aan het timmeren.

One Plus

In 2014 starten Pete Lau en Carl Pei One Plus in China. Twee jaar later wisten ze doormiddel van hard werken een telefoon in meer dan 40 landen op de markt te brengen. Inmiddels is One Plus een dochteronderneming geworden van Oppo, maar ze bevaren toch een eigen koers. Zo willen ze high-end telefoons maken tegen een schappelijke prijs. Het zijn geen budget telefoons zoals je bij Oppo ziet, maar ze zitten duidelijk in het middensegment.

Aziatische en Chinese telefoonmerken komen regelmatig in het nieuws. Meer weten? Bekijk dit artikel.