We zijn nog lang niet van corona af, vrezen we, maar we kunnen we weer uit eten. En als we iets de afgelopen tijd gemist hebben, dan is dat het wel. Met downtown Rotterdam binnen handbereik is de keuze reuze, en daar zijn de afgelopen tijd daadwerkelijk wat nieuwe opties bijgekomen die ondanks alles overeind zijn gebleven. We bespreken vier nieuwe restaurants in Rotterdam om uit te proberen. Parkeren in Rotterdam kan in een van de vele parkeergarages.

Bar Berta (Calandstraat 6B)

In mei 2020 opende aan de Calandstraat, vlak bij de Veerhaven en halverwege tussen de Erasmusbrug en de Euromast, het tapasrestaurant Bar Berta. Hier kun je genieten van heerlijke Spaanse tapas, zoals manchego of pata negra. Het afgelopen jaar bood men vanwege de lockdown een tapasbox voor thuis aan. Mocht het weer die kant op gaan, dan is dat wellicht opnieuw een optie voor de liefhebbers van Spaanse tapas!

De Maaskantine (Plantagelaan 2)

Ook geopend in rampjaar 2020: De Maaskantine in de Esch, ten oosten van het centrum dus en aan het water van de Nieuwe Maas. Het is een plek waar je anders misschien niet zo snel zou komen, maar ze hebben er iets leuks van gemaakt. De Maaskantine is echt een nieuwe zomerse hotspot in Rotterdam: in een stads strandtent geniet je er van Caribische gerechten van de barbecue. De Maaskantine is ook een goede plek om cocktails te drinken.

TIWYA (Kruiskade 15)

Op de Kruiskade opende in 2020 TIWYA, een combinatie tussen een club en een restaurant. In een donkere setting met een gigantische bar in het midden kun je hier genieten van lekkere, kleine Indonesische hapjes. Maar als de gong klinkt gaat de DJ los en is het tijd om te dansen! Niet voor iedereen wellicht, maar wel een interessant concept.

Fontein Rooftop (Hofplein 19)

2020 bracht de Rotterdamse binnenstad ook weer een nieuw stukje fine dining. En niet zomaar fine dining, maar ook nog met een prachtig uitzicht over de stad. Fontein Rooftop aan het Hofplein is letterlijk eten op niveau, maar zonder de stijve sfeer. Alle gasten gaan hier tegelijk aan tafel, wat helpt om de sfeer knusser te maken. Een plek om te genieten van kwaliteit in combinatie met een mooie zonsondergang.

Helaas zijn er ook een aantal nieuwe restaurants geopend in 2020 die de enorme tegenspoed die de coronacrisis met zich mee heeft gebracht niet hebben kunnen overleven. Zonde, want in betere tijden hadden ze misschien wel succes gehad. Voor nu kun je in ieder geval kennis maken met de vier bovenstaande recentelijk geopende restaurants.