Onze hoofdstad heeft alles wat je wil voor een leuk dagje uit. Een groot aanbod aan winkels, restaurants, musea en nog veel meer. Wij geven je hier vijf tips voor een leuk dagje Amsterdam.

Wandeling

Er zijn veel manieren waarop je Amsterdam kunt ontdekken, maar wandelen is wel de manier waarop je het meeste van de stad zult zien. Boek een tour door een bepaalde wijk van de stad met een gids, die je overal meer over kan vertellen. Op deze manier leer je de stad goed kennen en kan je overal even stoppen om te kijken en foto’s te maken. Er zijn wandelingen die je oude gebouwen laten zien, of juist wandelingen gericht op eten en drinken. Op deze manier kan je bij iedere stop wat lekkers krijgen, wat de wandeling toch wat leuker maakt!

Rondvaartboot

Amsterdam staat bekend om de grachten, dus een rondvaart met een boot is natuurlijk een super leuke dagbesteding. Een bedrijfsuitje Amsterdam is hier ook heel erg voor geschikt. Zeker voor mensen die niet uit de stad of de omgeving komen, is dit een leuke manier om de stad te kunnen ontdekken. Er zijn veel aanbieders die rondvaarten aanbieden, in allerlei prijsklassen.

Musea

Er is een groot aanbod aan musea in de stad, perfect voor uitjes Amsterdam. Van de bekende namen zoals het Rijksmuseum of het Van Goghmuseum, tot aan kleinere, nieuwe musea zoals het Nxt museum of het Museum Voor Niet-Essentiele Kunst. Voor jong en oud, er is voor iedereen wat! Koop op tijd kaartjes, want door corona kan het snel vol zitten.

Winkelen

De kalverstraat, de Bijenkorf, de Magna Plaza: winkelen kan in Amsterdam als de beste. Voor iedere leeftijd, kledingstijl of budget is er genoeg te zien. Op zoek naar wat unieks en betaalbaars? Bezoek eens een van de vintage winkels zoals de Episode of de Zipper. Of zoek je juist een luxe cadeau voor kerst bijvoorbeeld? Ga dan naar een van de vele warenhuizen.

Eten en drinken

En last but not least: in Amsterdam kun je een hele dag vullen met lekker eten en drinken. Haal een lekkere grote verse stroopwafel op de Albert Cuypmarkt, haal een biertje bij een van de vele bruine kroegen op de grachten en geniet van het rijke aanbod dat de stad heeft. Van Chinatown, de sterrenrestaurants tot de vele markten: er is genoeg te proeven!