Elk bedrijf heeft een eigen website nodig, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het wel belangrijk, omdat een website fungeert als een online visitekaartje voor jouw bedrijf. De website dient dus functioneel te zijn, maar er ook mooi uit te zien. Gelukkig zijn er websites die jou helpen om een website te maken. In deze blog willen wij graag WordPress uitlichten.

Wat is WordPress?

WordPress is een gratis programma waarmee jij gemakkelijk een website of webshop kan beheren. Het is een heel overzichtelijk programma, waardoor het populair is onder mensen die niet veel ervaring hebben met het creëren van een website. Bij WordPress kun je door middel van plug-ins je website uitbreiden, zodat je hier een echte professionele website van kan maken. WordPress heeft verschillende templates, die jij kan gebruiken als startpunt voor je website. Hierdoor hoef jijzelf totaal geen verstand te hebben van websites om hem toch succesvol te onderhouden.

Waarom WordPress?

Naast het feit dat het gratis is, en makkelijk te onderhouden, zijn er nog veel meer redenen waarom jij WordPress kan gaan gebruiken:

  • Het is al enorm populair. Dit is misschien geen heel logisch argument, maar het aantal gebruikers betekent dat het programma steeds up-to-date blijft over ontwikkelingen. Het heeft simpelweg een groter publiek om feedback aan te vragen dan andere ontwikkelaars.
  • Het past in een crossmediale tactiek. Door veel verschillende plug-ins heb jij de mogelijkheid om je website perfect in jouw crossmediale tactiek te plaatsen. Hiernaast is het makkelijk om de website in de juiste huisstijl te maken, waardoor het ook perfect in deze crossmediale tactiek valt.
  • WordPress is SEO-vriendelijk. Zo heeft het een ingebouwde functie die titeltags en metabeschrijvingen voor jou schrijft, waardoor je website hoger in de Google-zoekresultaten terecht zal komen. Door middel van verschillende plug-ins, kan je deze SEO alleen maar verder versterken.

WordPress laten doen

Misschien kom jij er toch niet helemaal uit met WordPress, of heeft dit nog niet het gewenste resultaat. Het is dan mogelijk om een WordPress website te laten ontwikkelen door een specialist, zoals Best4U. Deze specialist zal ervoor zorgen dat jouw WordPress website optimaal functioneert. Hierbij wordt een mogelijkheid ontworpen om de website zelf te blijven updaten, zodat jij deze website alsnog zelf in de hand hebt.