Vakanties naar de zon zijn populair onder Nederlandse gezinnen. Onder meer vakanties naar de Griekse eilanden worden veelvuldig geboekt. Bekend voorbeeld: Zakynthos! Het eiland wordt gekenmerkt door fraaie stranden, een fijn klimaat en de gezellige lokale bevolking. Niet onbelangrijk: de Griekse eilanden staan bekend om het lekkere eten wat er geserveerd wordt. Zakynthos is niet het enige Griekse eiland dat het overwegen waard is bij het boeken van een zonvakantie voor 2022. In dit artikel vind je de mooiste eilanden van Griekenland op een rijtje.

 

Ook Kefalonia in trek bij Nederlanders

Naast Zakynthos is ook Kefalonia een populaire Griekse bestemming. Kefalonia is het grootst van de Ionische eilanden. Een van de redenen om voor deze bestemming te kiezen is het feit, dat het hier relatief rustig is in vergelijking met andere bekende eilanden. Denk bijvoorbeeld aan eilanden als Kreta en Kos. Jaarlijks trekken daar duizenden toeristen heen om te kunnen genieten van de zon, het strand en goed eten. Op Kefalonia speelt het toerisme een minder belangrijke rol. Je kunt er prachtig wandelen, genietend van de rust op het eiland. In de lokale plaatjes op Kefalonia is het drukker. Bekende plekken op het eiland zijn Assos en Fiskardo. 

 

Kos en Kreta een garantie op gezelligheid 

Niet iedereen zoek een rustige bestemming om te kunnen wandelen tijdens de vakantie. Ben je op zoek naar een eiland vol gezelligheid? Kijk in dat geval zeker naar Kos en Kreta. Het eerder genoemde Zakynthos vormt de middenweg. Het is er nog niet zo druk op Kreta, maar wel drukker dan op Kefalonia. Niet alleen is het op Kreta en Kos ontzettend gezellig! Ook worden de vakanties naar deze bestemmingen tegen een scherpe prijs aangeboden. Je betaalt er in veel gevallen minder voor, dan bij een vakantie naar Zakynthos of Kefalonia. Aan wat voor type vakantie geef jij de voorkeur? Naast de gezellige restaurantjes en cafés op Kos en Kreta, vind je er mooie stranden en voldoende ruimte om je even terug te trekken na een lange nacht. 

 

Rondtrekken over de Cycladen 

Je kunt kiezen voor een bezoek aan een van de Griekse eilanden. De reeds genoemde voorbeelden hiervan zijn groot genoeg om je er een langere tijd te kunnen vermaken. Het alternatief is rondtrekken over de eilanden die gezamenlijk een groep vormen. Denk bijvoorbeeld aan de Cycladen. Onder meer het populaire Santorini en Mykonos zijn er onderdeel van. Met de boot trek je eenvoudig van het ene naar het andere eiland. Zo kom je tijdens de vakantie op verschillende plekken, die ieder hun eigen charme hebben. Er zijn verschillende reisbureaus die het eilandhoppen in Griekenland faciliteren. Naast de Cycladen zijn ook de Sporaden populair bij mensen die meerdere eilanden willen zien.