Steeds meer mensen weten liedjes van vroeger te waarderen. Ook de klassiek muziek is een genre waar men steeds meer van houdt en waarvan iedereen steeds meer herkend hoe het popmuziek heeft beïnvloed. Het zijn de grote componisten welke ons meesterwerken hebben geleverd. In Nederland worden ze volop gedraaid. Het is heerlijk om te genieten van de verschillende nummers. Laten we je een aantal van de beste klassiekers aanraden. Hieronder volgen ze.

 

Het Zwanenmeer van Tchaikovsky

Het is wereldberoemd. Het is een muziek welke bij het ballet werd gecomponeerd. Het is een zeer beroemd ballet samen met de muziek.

 

Ave Maria van Schubert

Het is een heerlijk nummer wat vooral in de katholieke kerken nog veel gezongen wordt. Ook bij concerten hoor je dit geweldige stuk muziek vaak. Het is een klassieker!

 

Orkestsuite no. 2 van Bach

Een must om te luisteren!

 

Adagio for Strings van Samuel Barber

Het is een zeer bekend stukje muziek. Wie houdt hier nu eigenlijk niet van. Het heeft vooral door de reproductie van Tiësto veel aandacht gekregen. Een klassieker in een nieuw jasje!

 

De Boléro van Ravel

Een heerlijk opzwepend muziekstuk.

 

Lente (van de vier jaargetijden) van Vivaldi

Het is een van de grootste werken en composities van Vivaldi. Het is mooi om alle jaargetijden in het muziekstuk terug te horen.

 

Symphony No.7 van Beethoven

Het is een geweldige compositie van Beethoven. Hij wordt in verschillende films gebruikt. Ook op de radio is het nog steeds veel te horen. Nee, niet alleen bij Classic Radio.

 

Lacrimosa van Mozart

Gewoon een keer luisteren is ons advies!

 

Orkestsuite no. 3 van Bach

 

Het stuk wordt ook gebruikt in de thriller Se7en met Brad Pitt en Morgan Freeman.

 

Canon in D van Pachelbel

Een topstukje muziek.