Muziek is iets waar we allemaal van houden. In Nederland is dat natuurlijk net zo als in de rest van de wereld. Het verschil is uiteraard, dat het hier om Nederlandse muziek en liedjes gaat. Wat zijn nu de populairste Nederlandse liedjes van het moment? We bespreken ze graag met je in dit artikel.

 

Zij gelooft in mij van André Hazes

Het is een lied op een cover van She Believes in me van Steve Gibbs. Het is vele malen een hit geworden. In 1980 is het door André als eerste gezongen. Het lied is meerdere malen een nummer één geweest. Toen het uitkwam, bij het uitkomen van zijn documentaire en na zijn dood.

 

Ben Ik Te Min van Armand

Hij zong het liedje in 1967 en brak er helemaal mee door. Het heeft 14 weken in de top 40 gestaan. Het is een liedje ten tijde van het hippie tijdperk. Het heeft ideologische en maatschappij kritische teksten.

 

Testament van Boudewijn de Groot

Het liedje is geschreven door Lennaert Nijgh. Het is een geweldig verhaal waar je volop van kunt genieten. Hij kijkt aan de hand van een testament terug naar zijn jeugdjaren. Goede herinneringen is wat hij voor zichzelf houdt.

 

Als Ze Er Niet Is van De Dijk

De Dijk heeft een grote hit gescoord in 1994 met Als ze er niet is. Iedereen kan dit lied meezingen op hun concerten.

 

Liefs uit Londen van Bløf

In 1997 hebben ze een paar albums opgenomen. Ze braken door bij het grote publiek met het nummer Liefs uit Londen. Het is een geweldige start van hun carrière.

 

Zeg Me Dat Het Niet Zo Is van Frank Boeijen

Ze hadden in 1989 een bescheiden hitje en het kwam niet hoger dan de 34e plek in de lijsten. Het is echter qua populariteit sterk gegroeid door de jaren heen.

 

Bloed, Zweet En Tranen van André Hazes

André Hazes staat weer in onze lijst. Het nummer Bloed, zweet en tranen mag niet ontbreken. Hij bracht het uit in 2002. Het wordt veelal en eigenlijk overall wel gezongen.

 

Iedereen Is Van De Wereld van The Scene

Een geweldig lied wat in 1991 al uitkwam. hET was niet direct een hit, zoals bij meerdere Nederlandse liedjes. Het kreeg later veel meer waardering.

 

Het Regent Zonnestralen van Acda en De Munnik

Het nummer is van Acda en De Munnik en was in 1999 een grote hit. In 2015 werd het door de jongere generaties als beste Nederlandse single ooit verkozen. Het is een geweldig lied waar we allemaal van genieten. Wie houdt er nu niet van regent zonnestralen.

 

Brabant van Guus Meeuwis

Het is het officieuze Brabantse volkslied wat ook in andere provincies geliefd is. Hij heeft het nummer in Moskou geschreven trouwens.

 

Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia De Breij

Het is een mooie song welke gaat over de geborgenheid bij elkaar tijdens oorlog en onzekerheid. Het is in 2009 uitgekomen en blijft doorstijgen in de top 2000 door de jaren heen.

 

Avond van Boudewijn De Groot

Het is een zeer mooie song welke Boudewijn De Groot heeft gezongen in 1996. Het is geschreven door Lennaert Nijgh.

 

Allemaal top zangers en zangeressen welke ons gelukkig maken met hun Nederlandse liedjes. Sommige zangers moeten we missen en anderen zijn er nog. Hopelijk voegen ze nog meerdere toppers aan hun lijst met Nederlandse liedjes toe.