Wie zijn nu eigenlijk de bekendste Nederlandse filosofen in ons land? We bespreken ze graag met je. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een combinatie van de bekende Nederlandse filosoof en zijn boek of werk. Het gaat om de bekende Nederlandse filosofen van vandaag de dag. Graag gaan we direct van start.

René ten Bos bekend van Bureaucratie is een inktvis

Er komt steeds meer bureaucratie. Eigenlijk is iedereen hiertegen, maar toch komt er meer en meer van. Hoe komt dat nu eigenlijk? Wat kunnen we er tegen doen? Het is een vraag welke ons allemaal bezig houdt. Het is een ingewikkeld te beantwoorden vraag. Het wordt mooi en goed besproken in Bureaucratie is een inktvis. Het is moeilijk om er grip op te krijgen.

 

Erno Eskens bekend van Een beestachtige geschiedenis van de filosofie

Het boek vertelt op basis van vele beeldhouwwerken, schilderijen, ontwerpen van tuinen, foto’s en ook manuscripten hoe we door de eeuwen heen gevormd zijn en een zelfbeeld gekregen hebben. Hoe kijken we tegen ons lijf aan? En onze dierlijkheid?

 

Arnold Heumakers bekend van De esthetische revolutie

Het woord kunstbegrip wordt in dit boek onderbouwt en uitgelegd. Heumakers gebruikt er de analyses van, van de grote dichters en denkers van deze tijd.

 

Wouter Mensink bekend van Kun je een betere wereld kopen?

Is de consument verantwoordelijk voor de problemen ergens anders in de wereld? Het is een suggestie welke gewekt wordt. Een fairphone en max havelaar chocolade en koffie drinken helpt om een betere wereld te krijgen. Een betere wereld kun je op die manier kopen? Het is een interessante stelling om over na te denken.

 

Marli Huijer bekend van Het leven is niet leuk als je je mond houdt

Het is belangrijk om je vrijmoedig uit te spreken is de stelling van de schrijfster. Hoe moeten we met elkaar omgaan? Het komt aan bod in het werk van Marli Huijer.

 

René Gude bekend van ‘Ik blijf nog even kletsen’

Hij weet zijn filosofie uiterst origineel uit te dragen. Het boek gaat over praktische tips voor meer gemoedsrust en ook over het publieke leven van de schrijver en de dood. Hoe kan filosofie je helpen in het leven?

 

Wouter Kusters bekend van Filosofie van de waanzin

Het gaat over volop uiteenlopende ervaringen van dolle mensen tot doorgedraaide dansers. Wie kent er geen geniale gek in de buurt? Lees meer..

 

Bastiaan Rijpkema bekend van Weerbare democratie

Hoe ver is de tolerantie in onze wereld? Het is een fundamentele kwestie. Vandaag de dag leeft de vraag nog meer dan anders.

 

Hans Schnitzler bekend van Het digitale proletariaat

De digitale revolutie brengt volop nieuwe zaken en vraagstukken met zich mee. Het is ook de complete verandering van de hele wereld waar we mee te maken hebben.

 

Joost Zwagerman bekend van De stilte van het licht

Stilte is van immens belang om affect the scoren. De stilte van de lucht is belangrijk. De stilte in de kunst is belangrijk. Het is belangrijk om de stilte haar werk te laten doen.