Wat zijn nu eigenlijk de leukste Annie MG Schmidt boeken? En wat zijn de beste boeken van haar? Anna Maria Geertruida Schmidt is geboren in Kapelle in 1911 en leefde tot 1995 in Amsterdam. Ze was een van de meest bekende Nederlandse schrijfsters van liedjes, boeken, toneelstukken, verzen, musicals en televisiedrama welke we in onze geschiedenis kenden. Ze is vooral bekend geworden met haar kinderboeken Pluk van de Petteflet, Abeltje, Dikkertje Dap, Jip en Janneke en het beertje Pippeloentje. Er zijn vele generaties opgegroeid met haar boeken. Rond twintig mei is er ieder jaar meer aandacht voor haar, door de week welke in teken staat van de moeder van de kinderboeken in ons land. Laten we de mooiste werken van haar nog een keer op een rijtje zetten voor je.

 

Jip en Janneke

Het is een geweldig kinderboek welke gaat over twee kleutervriendjes Jip en Janneke. Er zijn een vijftal delen van de boeken en het is geweldig om ze allemaal te lezen. Jip en Janneke samen spelen en ook Dag Jip! Dag Janneke! Zijn ware aanraders. Het zijn geweldige boeken.

Pluk van de Petteflet

Ze had een kleine rode kraanwagen. Ze ging hier de hele stad mee door om een huisje te vinden om in te gaan wonen. Ze stopt af en toe en vraagt de mensen dan of ze geen mooi huisje voor haar kennen om in te gaan wonen. De mensen dachten na. Dan zeiden ze nee, omdat alle huizen vol waren. De duif Dollie helpt haar en weet wel een huisje. Het is een heel mooi kamertje in de Petteflet.

Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek

Het is een zeer mooi boek vol met voorleesverhalen. Het gaat over Floddertje familie, slordige Saartje, Wiplala, Pietertje Pluim, Minoes, Isabella Caramella en ook Moem en Psaj. Het is een geweldig boek vol met de meest leuke verhalen.

Ziezo

Hier kun je maar liefst 347 kinderversjes lezen. Het boek staat vol met illustraties. Het is een zeer mooi boek.

Otje

De vader van Otje is een kok (Tos) welke niet altijd even goed kookt. Als er weer wat mis gaat zit hij zonder werk. Otje helpt zijn vader samen met zijn vriendjes.

Allemaal sprookjes

Een kikker, een beest met een achternaam, de diepvriesdames en een prins die niet wil leren kom je tegen in dit boek. Ook is er de Reus borremans, de prinses, de miesmuizers en zelfs een weerwolf. Het zijn allemaal hoofdrolspelers in de sprookjes van Annie MG Schmidt.

Minoes

Minoes was vroeger een poes. Ze houdt van spinnen, krabben, kopjes geven en ook van vogeltjes. Ze lijkt een normaal meisje, maar zingt en mauwt nog volop. Ze beleeft spannende avonturen en die staan allemaal in het boek.

Ibbeltje

De moeder van Ibbeltje vliegt iedere keer de boom in als ze een hond ziet, spint volop en overlegt veel met de poezen Guildenstern en Rosencrantz. Ze kan namelijk ook kats spreken net als Nederlands. Het verhaal gaat over Ibbeltje. Ze is niet altijd schoon, kalm of braaf. Ze is een echt kind met een katse moeder en een normale vader. Ze beleefd volop kinderavonturen. Het is een geweldig verhaal om te lezen. Ontdek het zelf.