Een echte autoliefhebber heeft tenminste één auto van de onderstaande merken in zijn garage staan. De onderstaande top vijf bestaat namelijk uit de oudste automerken ter wereld(!). De echte klassiekers waar iedere autoliefhebber warm voor draait. Sommige van deze klassiekers hebben wat opknapwerk nodig, maar gelukkig zijn de onderdelen van de auto’s gemakkelijk te vervangen. Op de site auto-onderdelen24.nl vind je verschillende auto-onderdelen die je kan gebruiken bij de reparatie van je auto. Benieuwd naar de oudste automerken ter wereld? Check dan het lijstje hieronder.

Rolls-Royce

De Rolls-Royce is één van de bekendste, luxe automerken ter wereld. De eerste Rolls-Royce werd in 1906 op de markt gebracht door Henry Royce. Henry Royce was een succesvolle ingenieur in zijn tijd en samen met Charles Royce richtten hij het automerk op. Rolls-Royce had al vroeg succes en won de ene award na de andere award. Het merk staat bekend om zijn betrouwbare auto’s en staat op de vijfde plek in de top vijf van oudste automerken. Inmiddels in Rolls-Royce overgenomen door BMW.

Ford

Op de vierde plek staat de welbekende Ford. Het eerste voertuig werd in 1886 gemaakt door Henry Ford. De eerste Ford was een bescheiden voertuig met een simpele motor. Pas in 1903 kreeg en Henry Ford echt de smaak te pakken en hij richtte het auto bedrijf Ford op. Inmiddels staat Ford bekend om zijn revolutionaire manier van produceren en ontwikkelen zonder een elitemerk te worden. Ford maakte de auto ook voor de middenklasse toegankelijk en door Ford kreeg ook de normale burger meer bewegingsvrijheid.

Fiat

Het automerk Fiat staat op nummer 3. Het automerk werd in 1899 opgericht en is het grootste automerk van Italië.  Stiekem heeft Fiat een beetje afgekeken van Ford, want toen Giovanni Agnelli, de toenmalige directeur van Fiat, de fabriek van Henry Ford bezocht, was het dusdanig onder de indruk dat hij de technieken doorvoer in de Fiat.

Vauxhall

Vauxxhall is een minder bekend automerk deze dagen, maar het merk bestaat al sinds 1857 Het automerk is opgericht door de schotse ingenieur Alexander Wilson in Vauxhall, Londen. De auto is tegenwoordig vooral populair onder de liefhebbers.

Peugot

Last but not least; Peugot. Peugot is opgericht in 1803 en is hiermee dus de oudste auto ter wereld. Peugot was eerst een graanmolen bedrijf, begon vervolgens horloges en fietsen te produceren en tot slot kwam daar in 1889 de eerste auto bij. De auto was een groot succes en werd in Parijs tentoongesteld tijdens de Parijse wereld tentoonstelling.