Snak je al maanden tot jaren naar een betere gezondheid? Merk je dat het roken je enorm in de weg staat van een gelukkig en gezond leven, maar lukt het je maar niet om de verslaving op te geven? Dan ben je zeker niet de enige. Steeds meer mensen doen pogingen om te stoppen. Soms succesvol, maar helaas ook regelmatig onsuccesvol. De beste manier om te stoppen is om er simpelweg nooit meer één op te steken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

Want wat als je voor je gevoel al miljoenen pogingen hebt gedaan om te stoppen en het telkens weer mislukt? Wat als het lijkt alsof stoppen met roken voor jou nooit mogelijk gaat zijn? Wat kan je dan nog doen? We zetten 3 tips op een rijtje. 

Zoek naar een vervangend ritueel 

Roken is niet alleen verslavend door de stoffen die in de sigaret zitten, maar ook door de handeling die we maken. Het is een ontspanmomentje. Het wordt bovendien vaak gekoppeld aan momenten. Bijvoorbeeld aan die eerste sigaret in de ochtend om wakker te worden of het sigaretje tijdens een glaasje wijn of borreltje. Het is slim om voor een alternatief ‘ritueel’ te kiezen. Bijvoorbeeld door in het begin nog de e-liquid mr-joy.nl te gebruiken en een e-sigaret op te steken. Hier zitten minder schadelijke stoffen in en stillen alsnog je drang voor een sigaret. Voor de korte termijn een goed idee.

Het is echter beter om voor een geheel ander ritueel te kiezen. Zeker op de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan veel water drinken, een lolly pakken of kauwgum kauwen. In het begin is dit erg lastig, maar je zal merken dat het na enkele dagen al een stuk makkelijker zal gaan. Consistentie is het sleutelwoord. 

Rookvrije omgeving 

Rookt iedereen in je directe omgeving? Dan wordt het al een stuk lastiger om te stoppen. Het is logisch dat je het lastig vindt om te stoppen als je partner wel gewoon rookt. In dat geval kunnen jullie wellicht de afspraak maken dat je partner niet rookt waar jij bent of (beter nog) dat jullie samen stoppen. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en is het direct een stuk gemakkelijker vol te houden. Bovendien kom je zo niet in de verleiding om er toch één op te steken. 

Wil je partner niet stoppen en lukt het je daarom niet om niet mee te doen? Dan is een E-sigaret kopen bij Mr-joy.nl wellicht een goed alternatief. Op die manier kun je toch nog ‘meedoen’, maar heb je geen last van de bijbehorende schadelijke stoffen. 

Weet wat je kunt verwachten 

Sommige mensen schrikken zo van hun afkickverschijnselen dat ze direct weer beginnen met roken. Bedenk echter goed dat je al maanden tot misschien zelfs wel jaren verslavende stoffen in je lichaam pompt. Als je hier in één klap mee stopt, dan gaat je lichaam hier weer naar vragen. Dat kan ziek maken, je slaapritme overhoop gooien en voor heel veel andere vervelende klachten zorgen. Laat je hier niet door overvallen en weet wat je kunt verwachten. Geef eventueel bij de huisarts aan dat je wilt stoppen. Zo kan hij jou van de juiste informatie voorzien en waar nodig helpen.