In 2025 wonen er 17,4 miljoen mensen in Nederland volgens het CBS (centraal bureau voor de statistiek). De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn dan samen goed voor een derde van de hele Nederlandse bevolkingsgroei. Wat zijn nu de grootste steden van Nederland? We bespreken het graag hieronder. We stoppen met de grote klappers, welke voor de hand liggen.

Nijmegen – charmante oude stad

De stad bestaat al meer dan 2000 jaar. Het is een zeer oude stad in Nederland. Het heeft de tijden van het Romeinse Rijk nog meegemaakt. Het tiende legioen van de Romeinen was in Nijmegen gelegerd. Er zijn nog volop verwijzingen welke aan deze tijd herinneren.

Breda

Het is een belangrijke stad in West Brabant. Het is een stad waar de roots van Tiësto, Pierre Kartner, Corry Konings en ook Kees Rijvers en Ton Lokhoff liggen. Er zijn vele bekende Nederlanders welke hier zijn geboren

Groningen – er gaat niets boven Groningen

Vaak is het even een eindje voor de meeste Nederlanders. Het is een geweldige stad met een mooie binnenstad. De stad heeft dezelfde naam als de provincie. Het is een zeer grote en mooie stad. Het is volop genieten en daar kun jij ook van meegenieten. Je kunt er goed studeren, heerlijk eten en drinken en ook volop genieten van het leven. Er zit ook een Universiteit.

Almere – forenzenstad

Nog een relatief jonge stad is Almere. In 1975 is men de stad gaan bouwen. Het was de bedoeling dat Lelystad de grootste stad van Flevoland zou worden. Het is uiteindelijk Almere geworden. Er wonen veel jonge mensen. Het is een ware forenzenstad voor mensen welke in Amsterdam werken. Het idee is er al om Almere officieel aan Amsterdam te koppelen. De stad ligt compleet onder het zeeniveau.

Tilburg

Het is een mooie stad met veel bekende evenementen. De Tilburgse Kermis is slechts een voorbeeld. De stad is gegroeid door de textielindustrie. Deze industrie is er niet meer, maar de stad is er nog zeker wel. Industrie is nog steeds belangrijk in Tilburg.

Eindhoven – Eindhoven de gekste

De stad is als een nederzetting in een moerasdelta gestart. Rond 1900 kwamen er meer fabrieken en groeide de stad. Daf en Philips zijn natuurlijk van groot belang geweest voor de stad. Nog steeds is het een technologiestad.

Utrecht – veel centraler wordt het niet

Een centrale stad met volop mogelijkheden. Het is een stad welke centraal in het land ligt en waar altijd wel wat te beleven is.

Den Haag – Regeringsstad

De stad dichtbij de zee. Het is ook de stad van de residentie van vele ambassades, ministeries, de regering en ook het Koninklijk huis. Het is een ware wereldstad.

Rotterdam – Hippe havenstad

De stad is in 1260 gestart bij een dam bij de Rotte. De mensen leefden van de visserij. Rotterdam startte en groeide uit tot een handelsplaats voor veel mensen. Er zijn volop mogelijkheden en opties om van deze mooie stad te genieten.

Amsterdam – onze Hoofdstad

De hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken. Het is geweldig om volop te genieten van Amsterdam en de grachten en alles wat er zo mooi is. Volop genieten gewoon!