Er zijn ontzettend veel bijzondere films te vinden. Dit maakt het natuurlijk lastig om een film te kiezen die je leuk vindt om te kijken. Sommige mensen vinden het leuk om te kijken naar een volledig fictief verhaal, anderen kijken toch naar waargebeurde verhalen. Om het wat makkelijker te maken om een keuze te maken hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste 10 waargebeurde films die je momenteel kunt bekijken. Door te kiezen voor een van deze films weet je zeker dat je een leuk avondje op de bank zult hebben!

  1. Temple Grandin

Temple Grandin laat ons zien hoe het is om te leven met autisme en hoe het de mensen om haar heen beïnvloedt. Ondanks dat iedereen aan haar bekwaamheid twijfelt, geloven haar tante en professor sterk in haar capaciteiten. Temple wordt uiteindelijk een invloedrijke demonstrant tegen het slachten van dieren. Clair Danes deed uitstekend werk door de eigenaardigheden en de persoonlijkheid van Temple Grandin vast te leggen op het beeld. Deze eye-opening film biedt een diepgaand perspectief op wat een persoon met autisme dagelijks doormaakt.

  1. Hachi: A Dog’s Tale

Professor Ueno Hidesaburō (Richard Gere) vindt een schattige puppy op weg naar huis en de twee worden onafscheidelijk. Hachiko ontsnapt elke dag van huis en wacht voor het Shibuya station om Ueno te begroeten die terugkomt van zijn werk. Honden zijn onze trouwe maatjes en deze film laat ons zien waarom dit eigenlijk is. Toen Hachiko in 1935 in het echt overleed, werd er voor hem een standbeeld gebouwd voor het Shibuya station. Tot op de dag van vandaag wordt hij herinnerd als de trouwe hond die nooit vergat van wie hij hield. Een must als je van honden houdt.

  1. 127 Hours

Deze film draait geheel om een man en een rots. Gestrand tussen een diepe spleet in Bluejohn Canyon, doet Aron Ralston alles om er levend uit te komen. Hieronder valt het amputeren van zijn eigen arm. Deze film is gefilmd op dezelfde locatie als het echte incident. Dit is een van die real-life films die ons serieus nachtmerries kan bezorgen. 127 Hours neemt ons mee in een emotionele achtbaan en toont de kracht van de menselijke geest, zelfs in de slechtste omstandigheden.

  1. The Notebook

Een arme man en een rijk meisje worden in hun jongere jaren verliefd, maar worden gescheiden door de afkeuring van hun ouders. Na zeven jaar uit elkaar te zijn geweest komen Noah en Allie elkaar tegen en beginnen ze weer een relatie met elkaar. Iedereen heeft af en toe een goede romantische film nodig. Geïnspireerd door Nikolas Sparks’ schoonouders laat The Notebook ons geloven dat ware liefde een leven lang duurt en altijd de weg naar ons terug vindt.

  1. Million Dollar Baby

Trainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) wordt benaderd door de beginnende bokser Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) die hem vraagt om het boksen te leren. Ondanks de aarzeling stemt Frankie er uiteindelijk mee in om haar te trainen en ze blijkt een ontzettend goede bokser te zijn. Sportfilms richten zich over het algemeen op voetbal, honkbal en basketbal, maar Million Dollar Baby draait echt om boksen. Deze film was een film om te illustreren dat het doen van wat je graag doet betekenis geeft in je leven.

  1. The Pursuit of Hapiness

Chris Garnder (WIll Smith) had het financieel moeilijk na een slechte bedrijfsinvestering die hem en zijn zoon dakloos maakte. Om zijn kind een beter leven te bieden, loopt hij stage als effectenmakelaar en is hij vastbesloten om de positie te landen. Het is een van de meest inspirerende films om te laten zien hoeveel een liefhebbende ouder bereid is op te offeren voor zijn kinderen. Om een meer authentieke vader-zoon relatie uit te beelden, liet Will Smith zijn echte zoon meespelen in de film.

  1. Schindlers list

Oskar Schindler rekruteerde 1200 Joden als fabrieksarbeiders en redde hen uit de gruwelijke concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij bewees dat machtsposities bedoeld zijn om de onschuldigen te beschermen, niet om hen te schaden. Dit is een van de films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen waarvan we wensen dat ze nooit zijn gebeurd. De gruwelijke en onmenselijke behandeling van de Joden is een herinnering aan wat er ook kan gebeuren op de wereld.

  1. The Conjuring

De Perron-familie roept twee bekende paranormale onderzoekers op nadat ze mysterieuze en griezelige incidenten in hun huis hebben meegemaakt. Ze ontdekken al snel dat de boerderij waar ze wonen een lange geschiedenis heeft van onverklaarbare sterfgevallen en zelfmoorden. The Conjuring wordt geprezen als een van de engste horrorfilms die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. De echte Warrens staan er bekend om dat ze de zaak van de Amityville-speurtocht in 1952 op zich hebben genomen. Ze hebben talloze n seances uitgevoerd in een poging om de boze geesten te zuiveren van familiehuizen.

  1. The Wolf of Wall Street

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) begint zijn eigen bedrijf nadat hij een manier ontdekt om de beurs te manipuleren. Als hij miljoenen dollars begint te verdienen, houdt hij zich bezig met een rock-‘n-roll-levensstijl van feesten en drugs. Als je op zoek bent naar een van de beste echte misdaadfilms om naar te kijken, dan is The Wolf of Wall Street iets voor jou. Met deze film zal je echt een vermakelijke avond hebben. Een ding is zeker, Jordan heeft een bijzonder leven gehad.

  1. The King’s Speech

De opvliegende Prins Albert (Colin Firth) heeft een vreselijk gestotter waardoor hij zich onwaardig voelt om op de troon te zitten. Nadat zijn vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) hem heeft voorgesteld aan logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush), krijgt hij geleidelijk aan meer vertrouwen in het spreken. Deze inspirerende film is uniek in hoe het voelt om zo volkomen accuraat te zijn voor gebeurtenissen in het echte leven. Hij heeft niet voor niets 4 Oscars gewonnen.