Wil jij piano gaan spelen en ben je je aan het verdiepen in pianoles? Er zijn heel veel soorten manieren om les te krijgen. Bijvoorbeeld één-op-één, in een groep, maar ook zelfs online. Zoals je kunt lezen op Superprof blog. Maar wie zich tijdens pianolessen door moeilijke stukken van Beethoven en Mozart worstelt, denkt misschien ook wel: wie zijn eigenlijk de piano virtuozen van deze tijd? We gaan er in deze blog op in. Lees je mee?

Als je iemand vraagt wie de beste pianist van de wereld is, dan zullen mensen al snel uit komen bij Chopin, Schumann, Brahms of Liszt. En natuurlijk, al deze grote namen betekenen vandaag de dag nog steeds veel voor de muziekwereld. Maar er zijn ook pianisten waar wij nu erg veel van kunnen leren.

1. & 2. Lucas en Arthur Jussen

Deze broers zijn al vanaf hun jonge jaren erg actief als pianisten. Ze treden dan ook vaak op als duo. Ook niet heel gek, want ze komen uit een heel muzikale familie. Ze hebben al heel wat prijzen op hun naam staan. Zoals de Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, Edison Klassiek Luister Publieksprijs en de Publieksprijs Festspiele Mecklenburg Vorpommern.

3. Hannes Minnaar

Deze Nederlandse pianist heeft piano gestudeerd bij Jan Wijn en orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam. Nadat hij was afgestudeerd heeft hij ook nog les gevolgd bij grote namen als Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Al sinds zijn studietijd kun je zijn muziek regelmatig horen in binnen én buitenland. Hij heeft heel veel prijzen gewonnen bij grote wedstrijden en concours, zoals bij de Rotterdamse Pianodriedaagse, Prinses Christina Concours, Internationale Concours van Genève en bij de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

4. Nicolas van Poucke

Nicolas maakt zijn debuut al op 13-jarige leeftijd. Hij stond toen in het Concertgebouw van Amsterdam en werd al snel gevraagd voor meer podia. Denk aan landen in Duitsland, Frankrijk en België. Maar ook in de Verenigde Staten wilden ze hem horen spelen. Hij heeft voor verschillende orkesten gebeeld waarbij hij muziek vertolkte van Rachmaninoff, Poulenc, Gershwin en Beethoven. Ook hij won het Prinses Christina Concours en daarnaast ook het Steinway Internationaal Piano Concours.

5. Nino Gvetadze

Deze Georgische pianiste is opgegroeid in Tbilisi. Al vanaf haar zesde speelt ze als solist samen met orkesten. Ze heeft gestudeerd aan het Staatsconversatorium in Tblisi. Maar ook in Den Haag en Amsterdam heeft ze gestudeerd. Ze heeft heel wat prijzen gewonnen, zoals de Borletti-Buitoni Trust Prijs.