Hou jij van horror? Houd je van Nederlandse films? Dan is de lijst met beste Nederlandse horrorfilms iets voor jou. Ze zijn vaak rond Halloween nog populairder en het is mooi om dan de zombies, skeletten en vampieren op straat tegen te komen. Voor nu is het mogelijk om met een bak popcorn lekker te griezelen van de beste horrorfilms van Nederlandse bodem. Laten we ze snel met je bespreken, zodat je de film kunt kiezen om bij te griezelen.

Zwart water uit 2010

Een geweldige psychologische thriller. Het gaat om een Nederlands gezin welke naar een Belgisch landgoed verhuisd. Hun negenjarige dochter stuit hier op een duister familiegeheim. Er komen geestverschijningen en het is een film welke speelt met schijn, fictie en de werkelijkheid.

Loft uit 2010

Het is een remake van een Vlaamse thriller. Het is dus niet volledige Nederlands, maar wel Nederlandstalig. Het gaat om een verhaal van vijf vrienden welke een appartement huren voor hun seksuele escapades. Wanneer ze ermee willen stoppen en een eind willen maken aan de buitenechtelijke pret wordt er een vrouw vermoord aangetroffen. Wat nu? Een spannend verhaal ontpopt zich in de film Loft.

De poel uit 2014

Het gaat over een verhaal van twee ontslagen bankiers en hun gezinnen. Ze willen een lowbudget vakantie, maar het wordt een survivaltocht. Het is een psychologische thriller. Lekker weg in eigen land zal nooit meer hetzelfde klinken. Er zit een bovennatuurlijk sausje over de hele film. Ze hebben een bekroning voor het beste geluid gekregen (Gouden Kalf). Wat ons betreft ook de beste Nederlandse horrorfilm die er tussen zit.

Zombibi uit 2012

Weg met zombies? Weg met vooroordelen. Het is een griezelfilm met een bontgekleurd gezelschap. Het is een mix van zombies, horror en ook met een vleugje komedie. Het is een uitstekende film.

SL8N8 uit 2006

Wanneer een groep vrienden in een Limburgse mijn opgesloten raken ontstaat er gruwelijke taferelen. Het gebeurt nadat ze geesten hebben opgeroepen. Het is een zeer spannende horror film.

Prooi uit 2016

De dierenarts Lizzy en een leeuwenjager (Jack) worden benaderd wanneer er een grote leeuw in Amsterdam is. Samen moeten ze het roof lustige dier bestrijden. Het is geen echte horror film. Van tijd tot tijd lijkt het wat op een komische thriller.

Sint uit 2010

Dick Maas heeft een horror komedie gemaakt rondom onze grote kindervriend. Het is vette actie, kippenvel en een dosis humor.

De lift uit 1983

Een klassieker zouden we zeggen. Het is ook een film van Dick maas. Het gaat om een moordlustige lift in een gebouw. Het is bekroond met een Gouden Kalf voor de beste regie. Een topper en aanrader.