De Nederlandse film: you love it or you hate it. Toch is het een terechte vraag waar je terecht kunt om Nederlandse films online te kijken. Er zijn namelijk heel wat klassiekers, die heus de moeite waard zijn om eens te kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan Nederlandse klassiekers als Turks Fruit, Simon, Zwartboek of Karakter. Waar kun je Nederlandse films online kijken? Er zijn vandaag de dag gelukkig volop mogelijkheden. Een regenachtige, koude of gure dag hoeft dus ook geen probleem meer te zijn. Je kunt volop genieten van de films als je op de bank zit, ligt of hangt. Of kijk een spannende thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Het is heerlijk om zo eens een hele dag door te brengen. Online zijn er volop Nederlandse films te zien. Laten we de tips met je delen.

Popcorn Time

Het is mogelijk om gratis Nederlandse films en series te bekijken met een bak popcorn erbij. Dit kan via Popcorn Time, een door filmfans veelgebruikt platform. Het enige dat je nodig hebt is een goede internetverbinding, en dan geldt: genieten maar! Er is een ruim aanbod van series en films, die je zo vaak als je maar wilt kunt bekijken. Het is een goede service, met bij de buitenlandse films in veel gevallen een goede ondertiteling. Het aanbod is goed en breed. Het zal je niet teleurstellen.

Open Load

De site van Open Load is lekker overzichtelijk en zeker een goede optie om online Nederlandse films te kijken. Het is een handige site, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op jaartal te zoeken. Boven in de website kun je op alfabetisch zoeken en bovendien kun je ook op genre zoeken. Die favoriete film of Nederlandse klassieker heb je dus gevonden in een handomdraai! Er zijn al topfilms vanaf 2004 waar je naar kunt kijken. Er zijn kortom altijd mogelijkheden om een geweldige film te kijken op Open Load.

PopcornFlix

Deze site is het broertje van Popcorn time die je ook kunt gebruiken op je Apple tv, Amazon en Google Play. Er zijn dus volop mogelijkheden voor de mobiele gebruikers. PopcornFlix heeft een aardig ruim aanbod, waar je je zeker weten mee kunt vermaken. Zoek hier ook de Nederlandse films op. Ben je het films kijken een beetje zat? Dan kun je je via PopcornFlix vermaken met video’s die viral zijn gegaan door te kijken op de pagina ‘Viral vids’.

Videoland

Het is een uitstekende manier om Nederlandse films te kijken: Videoland. Natuurlijk bekend als verhuurder en nu nog zeer bekend als online aanbieder van Nederlandse series en films. Het motto van Videoland zegt genoeg: ‘Wat in Nederland speelt, speelt bij ons.’ Bij Videoland kun je dus een zeer actueel aanbod verwachten. Je kunt het account 14 dagen gratis uitproberen en altijd en overal op elk device kijken. Ook is het fijn dat je je account kunt delen met vrienden en familie. Het Is heerlijk om ook de gemiste uitzendingen van RTL te zien. Je kunt ze gaan binge-watchen. Wie droomt daar nu niet van? Het is volop genieten bij deze zender. Ook voor jou.

YouTube

Waar anders kun je Nederlandse films en series opzoeken? Er is veel te vinden op het web en op YouTube. De vraag is vaak alleen of de complete serie en de complete film wordt weergegeven. Toch kan het de moeite waard zijn om op YouTube te zoeken naar leuke films en oude series om weer eens een keertje terug te kijken. Ook is YouTube een fijn kanaal om je te laten inspireren, de meeste trailers kun je bijvoorbeeld wel terugvinden. Laat je eens verrassen door wat je allemaal tegenkomt op dit kanaal. Het kan ook leuk zijn om te lezen wat mensen allemaal voor commentaren hebben op een film of serie.

Uitzendinggemist

Een betere bron voor Nederlandse films en series dan YouTube is waarschijnlijk Uitzendinggemist! Ontdek het zelf: er zijn namelijk veel series en films te vinden op uitzendinggemist. Het is goed om op genre te kunnen zoeken. Soms heb je wel het abonnement nodig om een serie te kunnen zien. Ook zijn de uitzendingen beperkt tot de landsgrenzen. Het is dus niet mogelijk om ze over de hele wereld te bekijken. Het is ondanks dat een zeer geliefde manier om Nederlandse films online te bekijken. Ook kun je series en documentaires vaak wel terugkijken via Uitzendinggemist. Overigens kan ook een website als NPOStart interessant zijn voor het terugkijken van Nederlandse series en tv-programma’s. Het is gratis, maar voor zo’n 3 euro per maand heb je een account waarbij je series en programma’s kunt terugkijken zonder dat je last van de reclames hebt.

Netflix

Netflix heeft ook een gigantisch aanbod aan Nederlandse films. Als je niet van de buis bent weg te slaan als het om romantische komedies gaat, dan zit je bij Netflix zeker goed. Denk bijvoorbeeld eens aan films als Rokjesdag (2016), Smoorverliefd (2013) en de heerlijke feel good movie Soof (2013). Maar een trip down memory lane is mogelijk, bijvoorbeeld door te gaan zitten voor Costa (2001). Maar ook een film als Koning van Katoren kan zeker de moeite waard zijn om voor te Netflixen. Het platform is niet gratis, maar zo duur is het abonnement ook weer niet. Bovendien kun je op Netflix ook genieten van de beste niet-Nederlandse series, films en kinderseries. Er is voor ieder wat wils. Vergeet dus niet te kijken wat er nieuw op Netflix is deze week!