Een thuisbioscoop, wie wil dat nou niet?! Zonder ervoor uit huis te gaan of te moeten betalen, genieten van de beste films in jouw eigen huis! Om dat te creëren komt er natuurlijk wel wat meer kijken dan alleen het monteren van een grote televisie aan de muur. Een van de belangrijkste elementen is namelijk het licht. Vermijd daarom een kamer met te veel ramen. Mocht dit niet lukken, volgen hier wat tips om je kamer toch bioscoopwaardig te maken.

Verduister de kamer!

Licht in jouw bioscoop kamer kan natuurlijk echt niet. Heb jij in huis geen ruimte zonder ramen? Dan zijn goede gordijnen natuurlijk een must voor een thuisbioscoop. Ga bijvoorbeeld voor een verduisterend rolgordijntje. Zo creëer je toch het effect van een bioscoop.

Een goed televisiescherm

Zonder scherm wordt film kijken natuurlijk erg lastig. Investeer daarom in een televisie met goede verlichting. Neem daarom eens een kijkje naar TV’s met local dimming. Dit is een techniek die de zwartweergave van je televisie verbetert. Achter je scherm zitten kleine lampen die een fel licht produceren. Hierdoor ontstaat een helder beeld. Het nadeel hiervan is dat ook de donkere delen verlicht worden waardoor ze grijs lijken. Met local dimming zijn ook de donkere scenes realistisch te zien. Zo wordt de ervaring extra spannend! Voor een nog intensere ervaring bestaat er een Ambilight TV. Met deze televisie wordt er in de hele kamer een sfeer gecreëerd door de lichtbalken aan de achterkan. Extra genieten dus!

Of toch een beamer?

Tover je huis om in een bioscoop met een beamer. In plaats van een televisie kun je daar namelijk ook voor kiezen. Hiermee geniet je van levensgrote beelden van zelfs 3 meter of meer. Wat een nadeel is, is dat een beamer veel ruimte nodig heeft. De projector moet een flinke afstand hebben tot het oppervlak. Ook is het handig om een projectiescherm op de muur te hangen. Op de muur zelf kan namelijk structuur zichtbaar zijn en dat kan je afleiden van de film. Ga daarnaast altijd voor een beamer met een hoge resolutie. Zo heb je altijd haarscherpe beelden. Vooral in deze corona tijd is het heerlijk om een thuisbioscoop te hebben! Geen tijd voor schermschaamte, lekker heel de dag films kijken!